Tankkaarten

Tankaart

By - admin

Autoverzekering opzeggen

In Nederland is het verplicht om de auto verzekerd te hebben. Sowieso voor de aansprakelijkheid wanneer je een ander schade toe doet. Verder is een autoverzekering best aan te passen naar jouw eigen wensen. Door verschillende gebeurtenissen kan het maar zo zijn dat je de autoverzekering op moet zeggen. In deze tekst gaan we kijken naar de verschillende manieren hoe je een autoverzekering moet opzeggen en wat er allemaal bij komt kijken. Wanneer je een autoverzekering opzegt, moet je er natuurlijk wel een hebben voor de volgende auto die je hebt. Via Overstappen.nl kun je autoverzekering vergelijken zodat je de juiste verzekering hebt voor jouw wensen en situatie.

Autoverzekering opzeggen

Het kan bij elke verzekeraar anders zijn hoe je precies de autoverzekering moet opzeggen. Vaak kan dit ofwel telefonisch ofwel schriftelijk. Welke voorkeur jij zelf hebt, helpt natuurlijk ook mee. Wanneer de auto kapot is, is het belangrijk dat je de auto zo snel mogelijk van jouw naam laat zetten wanneer je deze niet gebruikt. Je krijgt dan altijd een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs kan vrij belangrijk zijn. Wanneer je deze niet hebt en iemand
een ongeluk rijdt met de auto die nog op jouw naam staat. Kan de verzekering dit vervolgens bij jou claimen. Wanneer je de auto laat slopen of verkoopt, is het dus belangrijk dat je zo snel mogelijk dit bewijs krijgt. Met dit bewijs kun je direct aantonen dat hij niet meer op jouw naam staat.

Tijdelijk stopzetten

Een hoop mensen blijven hun verzekering maandelijks betalen zodat zij hun schadevrije
jaren niet kwijtraken. Dat is enorm zonde aangezien je deze niet zomaar kwijt raakt. De schadevrije jaren blijven namelijk maximaal drie jaar staan. Wanneer je dus voor een tijd van minder dan drie jaar geen auto rijdt, kun je de verzekering gewoon tijdelijk stopzetten.

Overstappen

Het kan ook zijn dat je de verzekering wil stopzetten omdat je wil overstappen naar een nieuwe verzekeraar. Het is vaak zo dat je nog veel te veel betaalt voor de verzekering. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Gelukkig kun je via Overstappen.nl gemakkelijk verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Op die manier kom je er snel achter of je dezelfde verzekering voor minder geld kan krijgen. Ook kun je een autoverzekering afsluiten Overstappen.nl. Via dezelfde site kun je dus vergelijken en overstappen zodat je nooit teveel geld betaalt voor dezelfde autoverzekering bij een andere maatschappij.

AUTODOC.BE